Hennie de Gans-Wiggermans

Bestelnummer 9 - Prijs: € 23,00

Taalontwikkeling begint bij kleine kinderen door voor hen te zingen en te bewegen. Negentig liedjes (met muzieknotatie) en versjes waarin de dialoog centraal staat. Allemaal geschikt om ‘mee en uit te spelen’ met en voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Honderdentien pagina’s achtergronden, beschrijingen, aanwijzingen hoe te spelen als handgebaren-, tafel-, of ‘toneel’spel.
Op de bijgeleverde CD staan 14 liedjes, gezongen zonder instrumentale begeleiding.

Luister even

Luisteren naar onze kinderen, dat kan niet vaak genoeg gebeuren. Wat hebben ze nodig? Waar hebben ze plezier in? Hoe maken ze duidelijk wat ze willen en kunnen? Hoe vaak zeggen we niet ‘Luister even...!’ tegen onze kinderen en dan verwachten we niet eens dát ze luisteren. Of toch wel? Toen ik er over nadacht werd dit de titel van deze uitgave. Het roept op tot actie, tot beweging, tot doen en dat is waar de inhoud ook toe oproept. Deze bundel is, net zoals alle voorgaande uitgaven, ontstaan in de praktijk, en staat vol spelletjes, versjes en liedjes. Geen willekeurige teksten, maar mini-dialogen. Allemaal zijn ze om te spelen en te doen voor en met jonge kinderen. Het zijn alleen handreikingen. De teksten zijn soms makkelijk en soms wat moeilijker, dus voor jong én oud. Ofwel: ze spreken het doen aan in de breedste zin van het woord.
De manier waarop de gebaren-, tafel- of kleine ‘toneel’spelen gespeeld kunnen worden staat er bij vermeld. De bewegingen zijn geen vaststaand feit, maar een manier waarop het zou kunnen. Lees verder in het boek.

Inhoud:

Rijmpjes en versjes
Voordoen en nadoen
Samen doen
Van klank naar taal
Toneelspelen
Peuters en kleuters
Doe het zo... of anders!
Verhalenschort
Negentig liedjes en versjes op alfabet

Luister naar een van de liedjes: